Debrecen Hotels

Elképesztő pech: sérülés miatt maradt le a 60 méter gát döntőjéről a debreceni atléta

  2019 Már 04 / #debrecen
Google ads
Google ads

Bokasérülése miatt Kozák Luca nem állhat rajthoz a 60 méteres gátfutás vasárnap esti fináléjában a glasgow-i fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon.

A 22 éves debreceni versenyző 7.97 másodperces országos csúccsal, a legjobb idővel jutott a döntőbe, ám a befutó után egy szerencsétlen mozdulat következtében jobb bokája megbicsaklott, emiatt erősen sántított, és jegelni is kellett a sérült részt.

A magyar szövetség beszámolója szerint a bokasérülése nem teszi lehetővé, hogy elinduljon a döntőben. A MASZ honlapja jelzi: Kozák részleges bokaszalag-szakadás gyanújával megy képalkotó diagnosztikára, végleges diagnózis ezt követően várható.

Kerekes Gréta ötödik 60 gáton

Kerekes Gréta 8.03 másodperccel az ötödik helyen végzett női 60 méter gáton a glasgow-i fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon, melynek vasárnapi fináléjában Kozák Luca sérülés miatt nem futhatott.


Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Az elődöntőből legjobb idővel továbbjutó Kozák visszalépése miatt heten voltak érdekeltek a fináléban, Kerekes pedig a hetes pályán, a címvédő német Cindy Roleder mellett futott.

A rajt álomszerűen sikerült a debreceniek 26 éves sprinterének, elsőként jött ki a gépből, az első gát után azonban kissé megtört a lendülete, így féltávnál már többen előtte voltak. Az utolsó gátakon aztán jól tartotta magát a magyar futó, és a célba 8.03 másodperces idővel, ötödik helyen dobta be magát, hajszállal elmaradva a negyedik finn Reeta Hurske (8.02 mp) mögött, de a harmadik fehérorosz Elvira Hermann (8.00 mp) is csak kevéssel volt előtte.
“Nagyon jól sikerült a rajtom, melyre mindent feltettem. Sajnos a harmadik gátnál a mellettem futó Roledertől kaptam egy pofont, de a gátfutás ilyen, ez benne van” – nyilatkozta az M4 Sportnak Kerekes, hozzátéve, hogy teljesen elégedett az ötödik hellyel, előre aláírta volna ezt az eredményt, de kicsit azért bosszantja, hogy lemaradt az éremszerzésről. – “Életem első Eb-döntője volt, örülök az ötödik helynek, de két év múlva már éremért jövök az Eb-re.”

A számot Visser óriási fölénnyel, 7.87 másodperccel nyerte meg, egy tizeddel Roleder előtt, aki századra azonos időt futott Kozák elődöntős – országos csúcsot érő – eredményével, amivel a 22 éves, szintén debreceni vágtázó első volt kora délután.

Kerekes az Eb utolsó magyar szereplője volt. A kontinensviadalon a súlylökő Márton Anita révén egy bronzérmet nyert a küldöttség.