Debrecen Hotels

Eljárás indul a szerepi méregkeverő ellen

  2018 dec 20 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az országos mentőszolgálat értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságot 2017. december 19-én 3 óra körül arról, hogy Szerepről három személyt mérgezés gyanújával kórházba vittek.

A gyanú szerint a 20 éves férfi, a 16 éves fiú és a 18 éves lány ugyanattól a mérgező italtól lettek rosszul. A mentőszolgálat munkatársai mérgezés gyanújával Szerepről és Debrecenből további 18 személyt szállítottak kórházba, akik feltehetőleg ugyanolyan ismeretlen összetételű, mérgező folyadékból fogyasztottak.

A nyomozók az ügyben széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek. Az ügy részleteinek felderítése érdekében számos helyszínen tartottak házkutatásokat, amelyek során több liter ismeretlen összetételű folyadékot és azok előállításához szükséges eszközöket, üvegeket, valamint több millió készpénzt foglaltak le.

A Hajdú-Bihar megyei nyomozók a beszerzett információk alapján azonosítottak egy 47 éves debreceni lakost, aki a megalapozott gyanú szerint metil alkohol és más, egyéb adalékanyagok, aromák hozzáadásával különböző szeszes italokat állított elő egy nagycserei tanyán.

A gyanúsított az általa előállított hamis italokat márkás üvegekbe töltötte, azokat felcímkézte és eladta ismerőseinek, akik azokat továbbértékesítették.

A rendőrök kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették N. Sándort és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2017. december 22-én elrendelt.

Azok közül, akik fogyasztottak a mérgező italból, a kórházba szállítást követően egy 18 éves és egy 48 éves nő is életét vesztette.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés  vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – igazságügyi toxikológus szakértő bevonásával – folytatott eljárást.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek.