Debrecen Hotels

Elítélt nőverővel toborozza tagjait a debreceni Fidelitas, kiakadt a Jobbik

  2021 júl 05 / #debrecen
Google ads
Google ads

Még mindig elérhető a szervezet központi oldalán az a videó, amelyben egy elítélt bűnöző is szerepel.

Sajtótájékoztatót tartott hétfőn Herpergel Róbert a Jobbik debreceni alelnöke és Salamon Gergő a párt regionális igazgatója.

Herpergel Róbert arról beszélt, hogy a 2019-es debreceni Majka-koncerten egy jobbikos nőt megütő és azóta garázdaság, becsületsértés és könnyű testi sértés miatt jogerősen elítélt Tikász Ferenc, a berettyóújfalui Fidelitas korábbi vezetője egy projekt kapcsán szerződésben állt a debreceni önkormányzattal.

A tárgyalás első fokon már lezajlott, amikor Debrecen fideszes vezetése szerződést kötött Tikásszal a Future of Debrecen program kapcsán több mint 6 millió forint értékben. Megbízása a FoT webes munkálataira vonatkozott. Emiatt Herpergel levélben fordult Debrecen polgármesteréhez, állásfoglalást kérve Tikász Ferenc előélete kapcsán. Debrecen jegyzője válaszában arra hivatkozott, hogy a Tikásztól bekért erkölcsi bizonyítványban nem volt nyoma előéleti problémáknak. Herpergel ezt azért is furcsállta, mert 2018-ban Tikásznak már volt ügye egy hasonló cselekmény miatt.

Elítélték a hajdú-bihari volt Fidelitas-vezetőt, aki ocsmány módon szidalmazott és megütött egy nőt

Végül a város észhez tért, és levették Tikászt a projektről, bár Herpergel Róbert elkeserítőnek tartja, hogy ha nem kezdi el piszkálni az ügyet, akkor a város a mai napig szerződésben állna Tikász Fernccel. Innentől kapcsolódott be a történetbe a magát már többszörösen lejárató debreceni Fidelitas.

Salamon Gergő elmondta, hogy a debreceni Fidelitas tagtoborzó videót rakott fel május 28-án az oldalára, valamint a központi oldalra. Ebben a videóban két olyan fotó is található amin Tikász Ferenc szerepel, pedig ekkor már országosan ismert volt a koncerten történt nőverési ügye. A debreceni Jobbik levélben fordult emiatt Kiss Norbert helyi Fidelitas elnökhöz a következő kérdésekkel:

-Helyénvalónak tartja-e, hogy egy nőverési ügyben (akkor még) első fokon elítélt személlyel hirdetik a debreceni Fidelitast a közösségi felületeken?
-Tervezik-e, hogy módosítják az említett videó tartalmát?
-A debreceni Fidelitas elítéli-e a nők elleni erőszak minden formáját?

Ilyen alapvető kérdésekre annak ellenére sem érkezett válasz, hogy Herpergel Róbert többször is próbálta szóra bírni emailen azt a Kiss Norbertet, aki két hete még magabiztosan állította videójában, hogy “Debrecenben nincs Jobbik”. Ha nőverésről van szó és vállalni kell érte a felelősséget, akkor pedig Debrecenben nincs Fidelitas – vázolta.

Salamon Gergő a sajtón keresztül – mivel személyesen lehetetlen megtalálni őket – felszólította a debreceni Fidelitast, hogy kérjenek bocsánatot minden nőtől, amiért olyan személlyel népszerűsítik magukat, aki nőt ütött meg.