Debrecen Hotels

Elindult a Debreceni Karitatív Testület karácsonyi szeretetakciója

  2018 dec 06 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Debreceni Karitatív Testület immár negyedik alkalommal szervezi meg karácsonyi szeretetakcióját, melyhez a város élsportolói idén is csatlakoztak.

A Debreceni Sportcentrum Kft. hívó szavára azonnal a kezdeményezés mellé álltak a város első osztályú sportszervezetei, úgymint a DVSC labdarúgó-,  a DVSC–SHAEFFLER kézilabdacsapata, a  Debreceni Vízilabda Klub,  a DEAC jégkorong- és kosárlabda-csapata, valamint a DSC SI.

1L2A1002

Nem csak a sportszervezetek, hanem a gazdaság szereplői is jelentős mértékben támogatják a karitatív testület akcióját, amire nagyon büszkék lehetünk. – hangsúlyozta Széles Diána.

A Kedvenc szakbolthálózat is csatlakozott az idei akcióhoz. A három megyeszékhely (Debrecen, Nyíregyháza és Miskolc) 8 Kedvenc szakboltjában zajló karitatív gyűjtés keretein belül a cégcsoport és vásárlói a „Kék vödör” akció javára gyűjtöttek. Az üzletekben november 1. és november 30. között minden eladott kilogramm húsáru után 2 forintot ajánlottak fel a Dorcas „Kék vödör” akciójának támogatására. Összesen 986.890 forint gyűlt össze, mely több mint 1500 kék vödör megtöltését fedezi.

1L2A1186

A 2019. január 12-én megrendezendő FőnixFitt szabadidős és tömegsport napra december 11-ig minden elővételben eladott jegy árából a szervezők 100 forintot ajánlanak fel. Az összegből a szervezők tartós élelmiszert vásárolnak a rászoruló családok részére, melyet a testület közreműködésével osztanak ki.

MIT TARTALMAZ A “KÉK VÖDÖR”?

„Kék vödör” akció keretében a sportszervezetek tartós élelmiszereket (pl.: rizs, tészta, konzerv), illetve sporteszközöket gyűjtenek a rászorulóknak.

HOVA VÁRJÁK AZ ADOMÁNYOKAT?

A sportcentrum üzemeltetésében lévő létesítmények közül a Debreceni Sportuszodában (Debrecen, Zákány utca 4.) és a Debreceni Jégcsarnokban (Debrecen, Derék utca 33.) van lehetőség az adományok elhelyezésére nyitvatartási időben december 6-tól december 20-ig.

MÁR TAVALY IS NAGYON ERŐS VOLT AZ ÖSSZEFOGÁS

A tavalyi gyűjtési akció során a testület 3000 család megsegítésére elegendő élelmiszert gyűjtött össze Debrecen Megyei jogú Város Önkormányzata, a testület tagszervezetei, a Rotary Klub, a Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft., valamint a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. közreműködésével. Továbbá az akciót setgítette segítette a Hunyadi János, a Hatvani István, valamint a Kinizsi Pál iskola is. Az adománygyűjtési akciót támogatták egyházi és keresztény felekezeti szervezetek: a Debreceni Evangélikus Egyházközség, a Bárándi Református Egyházközség, valamint a Hit Gyülekezete.

A gyűjtés sikeréhez hozzájárult 14 gazdasági társaság, valamint Debrecen Fidesz-KDNP-s országgyűlési és önkormányzati képviselői. A lakosság részéről is jelentős mennyiségű adomány érkezett. A Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft. 120 kék vödröt töltött meg, melyek összesen csaknem 1300 kilogrammnyi tartós élelmiszert tartalmaztak. A Debreceni Karitatív Testület célkitűzése, hogy legalább ilyen mennyiségű adományt tudjon összegyűjteni és kiosztani a civil szervezeteken szeresztül.

A programban 320 önkéntes vett részt. A gyűjtési akció során önkéntes munkát vállaltak idősek, fiatalok, valamint mozgásukban korlátozott fiatal felnőttek. A debreceni javítóintézetben elhelyezett fiatal felnőttek is hozzájárultak akciónk páratlan sikeréhez, mely közös munka nagy mértékben segíti ezen fiatalok társadalomba történő visszaintegrálását.

Városunkban és országosan is példaértékű ez az összefogás, amelyet a Debreceni Karitatív Testület ez évben is szeretne folytatni!

A Debreceni karitatív Testület kéri városunk lakosságát, hogy karácsony szent ünnepére való tekintettel gondoljanak a rászoruló családokra, és adományaikkal támogassák, hogy boldog karácsonyuk lehessen!