Debrecen Hotels

Életre kelnek az őskori kerámiák – Kézművesek és régészek találkozója Spanyolországban

  2018 okt 25 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az Európai Kultúra Éve 2018 program keretében keramikusok és régészek találkoznak a spanyolországi Mulában, hogy újraértelmezzék az őskori kerámiák készítési hagyományait.

Október 29-30-án a spanyolországi Mula városa ad helyet a CRAFTER (Crafting Europe in the Bronze Age and Today) projekt nemzetközi meetingjének. A La Bastida Baráti Kör (ASBA) és a Mula-i városháza által szervezett nyilvános rendezvény célja, hogy megismertesse a nagyközönséggel a bronzkori (Kr.e.2200-1500) régészeti örökséget, illesztve újjáélessze az egykori kerámiakészítési hagyományokat.

A találkozóra öt országból (Spanyolország, Hollandia, Németország, Magyarország, Szerbia) nyolc résztvevő partner érkezik.

A CRAFTER projekt célja, hogy a modernkori fazekasok és régészek újraértelmezzék négy, egykori európai bronzkori közösség (El Argar, Únětice, Füzesabony és Vattina) kerámiakészítési hagyományait és inspirációt nyerjenek a tárgyakból új kulturális és művészeti termékek létrehozásához.

A nemzetközi találkozón szakmai tapasztalatcserére, kerekasztal beszélgetésekre és kísérleti kerámiakészítési bemutatókra is sor kerül. A rendezvény kapcsolódik a Kreatív Európa Programhoz, amelyet az EACEA (az Európai Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség) támogat.