Debrecen Hotels

Élesen bírálta az egyoldalú szankciók gyakorlatát Vlagyimir Putyin

  2018 nov 30 / #debrecen
Google ads
Google ads

Élesen bírálta az “illegális egyoldalú szankciók ördögi gyakorlatát” Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken a G20 országcsoport argentínai csúcsértekezletén.

Az orosz államfő kijelentette: egyre csak terjed az illegális szankciók, valamint az ENSZ Alapokmánya, illetve a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) megkerülését szolgáló protekcionista intézkedések “ördögi gyakorlata”, ami az üzleti kapcsolatok és a gazdasági szereplők egymás közti bizalmának megszűnéséhez vezet, megrendítve a globális gazdaság szerkezetét.

Az orosz államfő szerint nem lehet nem látni, hogy “a tisztességtelen verseny” egyre inkább átveszi “az őszinte és méltányos” kormányközi párbeszédet.

Putyin hangsúlyozta azt is, hogy a kereskedelmi vitákat a WTO keretein belül, kizárólag párbeszéd útján kell rendezni.

Sürgette a fejlődő világ öt vezető országát összefogó BRICS-csoportot, amelynek Oroszország is tagja, hogy gyakoroljon hatást a nemzetközi kapcsolatrendszer igazságos rendszerének kialakítására, és hogy együttesen lépjenek fel a nemzetközi közösség előtt álló égető problémák megoldása érdekében.

Az orosz elnök kijelentette, hogy a BRICS-tagországoknak minden alapja megvan ahhoz, hogy erősítse befolyását a Nemzetközi Valutalapban (IMF).