Elektromos mopedet loptak Debrecen belvárosában

2018.08.24

A vádlottak élettársak, 2018. április 16-án dél körüli időben Debrecen egyik belvárosi utcáján tartózkodtak.

Ezen az utcán közeledett feléjük a 80 éves sértett elektromos mopeddel, amelyre a vádlottak felfigyeltek, majd közösen megbeszélték, hogy a járművet megszerzik maguknak.

Követték a sértettet a lakóhelyéig, majd rövid idő elteltével a vádlottak bejutottak a lépcsőházba, lifttel felmentek a legfelső emeletre, majd onnan gyalogosan indultak lefelé. A 4. emeleten találták meg a vasrácshoz lakatolva a mopedet. Az I. r. vádlott a lakatot kézzel szétfeszítette, majd a járművet a lépcsőházból kitolták.

Ezt követően a vádlottak csupán egy-két utcán keresztül tolták a mopedet, majd egy közeli parkolóban hagyták, mivel az nehéznek bizonyult. A parkolóban hagyott járművet a későbbiekben ismeretlen személy ellopta.

A vádlottak a sértettnek 352.000,- Ft kárt okoztak, amely nem térült meg.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottak ellen kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban tárgyalás lefolytatása nélkül büntetővégzés meghozatalát indítványozta azzal, hogy az I. r. vádlottal szemben a járásbíróság felfüggesztett börtönbüntetést, míg a II. r. vádlott vonatkozásában közérdekű munka büntetést szabjon ki.

az eredeti hír itt elérhető