Debrecen Hotels

Elég gyorsan siklanak a magyarok a Főnix Arénában

  2021 nov 20 / #debrecen
Google ads
Google ads

Remekül szerepel a magyar válogatott az ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Olimpiai Kvalifikációs Világkupa-sorozat debreceni állomásán. A Főnix Arénába pénteken kilátogató nézők együtt szurkolhatták végig az 1000 méteres selejtezőket, továbbá a 3000 méteres női, illetve az 5000-es férfi váltó negyeddöntőit – írja a Debreceni Sportcentrum és a hunskate.hu

A női 1000 méter selejtezőivel kezdődöt a debreceni rövidpályás gyorskorcsolya világkupa második napja. Kónya Zsófia (SZKE) és Jászapáti Petra (SZKE) jutott tovább a következő körbe, ugyanis futamjaikban egyaránt második helyen végeztek. Bácskai Sára Lucát (MTK) viszont szabálytalan előzése miatt a döntőbíró kizárta. Zsófi és Petra ezután is sikeresen szerepelt; előbbi stabil második helyezésének köszönhetően folytatja a vasárnapi negyeddöntőkben, utóbbi pedig 1:30:797-es futamidejével, harmadikként léphetett tovább a következő fordulóba.

A férfiak 1000 méteres távján úgy tűnt, hogy remek formában lévő fiaink megismétlik a csütörtöki napon látott lehengerlő százszázalékos teljesítményüket. Krueger John-Henry (FTC) és Liu Shaoang (FTC) elképesztő precizitással végzett első helyen futamában, Liu Shaolin Sándor (FTC) pedig másodikként jutott tovább.

Később az addigi sikerszéria megtört, Krueger John-Henry ugyanis egy rosszul sikerült előzés miatt elvesztette lendületét, és végül ötödikként végzett futamában, így vasárnap csupán a helyosztókon lesz ezen a távon érdekelt. Azonban a Liu tesók futamgyőztesként biztosították helyüket a negyeddöntőkben.

A pénteki versenynap fináléjának középpontjában a női és férfi váltók voltak. A hölgyek 3000-es negyeddöntőjében a Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Somogyi Barbara (FTC) és Sziliczei-Német Rebeka (FTC) alkotta kvartett lépett jégre, ám lecsúsztak a továbbjutásról, mivel csupán futamharmadikként zártak. Fiaink 5000 méteren Krueger John-Henry, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor és Varnyú Alex összeállításban vívtak ki első helyezést, amelyről célfotó döntött, így holnap az elődöntőben folytathatják.

Szombaton nemcsak a férfi váltónk döntőbe jutásáért szoríthatunk, hiszen a legrövidebb egyéni távon, valamint 1500 méteren már érmeket és az olimpiai kvóták szempontjából értékes világkupa pontokat osztanak. Női 500-on Kónya Zsófi, míg a férfiaknál ugyancsak 500-on a Liu testvérek és Krueger John-Henry is a döntőt, illetve a dobogós helyek egyikét célozza meg. Női 1500 méteren Jászapáti Petra, a fiúknál pedig a szülinapos Liu Shaolin Sándor, valamint öccse, Liu Shaoang és Krueger-John Henry – szintén éremesélyekkel léphetnek Főnix Aréna jegére.

Fotó: Derencsényi István