Debrecen Hotels

Eldőlt: ismét lesz elsőosztályú jégkorongcsapata Debrecennek

  2018 jún 13 / #debrecen
Google ads
Google ads

A DEAC számára kedvező döntés született a szövetség keddi ülésén.

A Magyar Jégkorong Szövetség Elnöksége keddi ülésén döntött az Erste Ligába jelentkező csapatok csatlakozási szándékáról, a döntés értelmében a DEAC is szerepelhet a bajnokság 2018/2019-es mezőnyében.

Eldőlt tehát, hogy egy év kihagyás után újra lesz a legmagasabb osztályban szereplő felnőtt jégkorongcsapata Debrecennek. A honi szövetség a másik két csatlakozni kívánó együttes, a Vasas HC és a Gyergyói HK jelentkezését is elfogadta, így várhatóan 10 csapatos lesz az Erste Liga 2018/2019-es kiírása. Ez pedig több jégidőt jelenthet a magyar fiatalok számára. A DEAC jégkorong szakosztályának vezetője, Fodor András örömét fejezte ki az MJSZ keddi döntése kapcsán.

Nemcsak a DEAC felvétele, hanem a Vasas és a Gyergyószentmiklós csatlakozása is nagy örömmel tölt el. Azt gondolom, hatalmas jelentősége van annak, hogy színesedik a liga, és egyre szélesebbé, mélyebbé és erősebbé válik a magyar jégkorong gyökérzete azáltal, hogy egyre több csarnokban, egyre több szurkolói közösség találkozhat az élő jégkorongmeccsek semmivel össze nem hasonlítható hangulatával

– mondta Fodor András, aki kitért a TAO program céljára is.

Minél több fiatal fiút és lányt bevonzani a sportágba. Képezni, fejleszteni és élményeken keresztül a jégkorong-családhoz kötni őket. Attól sem tartok, hogy csökkenne a liga színvonala, hiszen a döntés következtében sokkal több ambiciózus fiatal kap majd jégidőt, illetve hosszabb távon az egyik legfontosabb üzenetet fogalmazta meg ezzel az MJSZ: nem kell abbahagynod a versenysportot, hisz egzisztenciát teremhetsz a jégkorongsportban is. Ezt szeretné a DEAC-filozófia rögtön továbbfejleszteni: gyere Debrecenbe jégkorongozni, vegyél részt a felsőoktatásban, szerezz diplomát, és légy hasznos szereplője a társadalomnak

– avatott be a szakosztályvezető, aki hozzátette: alig várja a szeptemberi szezonkezdést. Kétségkívül nincs ezzel egyedül, miután a debreceni drukkereknek egy évig nélkülözniük kellett kedvenc sportáguk igazán hangulatos mérkőzéseit.

További jó hír a formálódó csapat háza-tájáról, hogy a szakosztálynak három cseh légióst sikerült szerződtetnie a napokban. A Jiri Behal, Jakub Izacky és Dominik Novotny érkezésével kapcsolatos további információkat a deac.hu oldalon találják.

unideb.hu