Debrecen Hotels

El-selejtező – Idegenbeli döntetlennel továbbjutott a Honvéd

  2019 Júl 18 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Budapest Honvéd továbbjutott a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójából, miután hazai 3-1-es sikerét követően csütörtökön 1-1-es döntetlent játszott a litván Zalgiris Vilnius vendégeként.

Európa-liga selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Zalgiris Vilnius (litván)-Budapest Honvéd 1-1 (1-0)
————————————————–
Vilnius, v.: Saggi (norvég)
gólszerzők: Antal (18.), illetve Kamber (62.)
sárga lap: Pérez (10.), Baravykas (61.), illetve Kukoc (20.), Kálnoki-Kis (49.), Gazdag (73.)
továbbjutott: a Budapest Honvéd 4-2-es összesítéssel.

Zalgiris:
——–
Berkovec – Mikoliunas, Bolha, Tomic (Vareika, 66.), Slijngard – Pérez, Vorobjovas – Baravykas (Simkus, 89.), T. Kis, Morer – Antal

Budapest Honvéd:
—————
Lefkovits – Kálnoki-Kis (Uzoma, 57.), Batik, Kamber, Lovric, Kukoc – Gazdag, Kesztyűs (Hegedűs, 78.), Banó-Szabó – N’Gog, Moutari (Kulacs, 70.)

A hazaiak a budapesti vereség után hétfőn edzőt váltottak, így már nem a lengyel Marek Zub, hanem a portugál Joao Martins ült a vilniusi együttes kispadján.
A műfüves pályán lejátszott találkozón már az első húsz percben faragott hátrányából a litván csapat, ám újabb nagy helyzetet nem tudott kialakítani a szünetig, míg a Honvéd nem élt kínálkozó lehetőségeivel.
A második játékrész közepén egy kapu előtti kavarodást kihasználva egyenlített a magyar együttes, összesítésben pedig komoly lépést tett a továbbjutás felé. A folytatásban Lefkovits több nagy védéssel segítette a döntetlen megtartását, amellyel biztosította helyét a második fordulóban a Honvéd, ahol a román Universitatea Craiova lesz az ellenfele.