Debrecen Hotels

Egyre több a beoltott, újabb engedmények lépnek életbe

  2021 ápr 29 / #debrecen
Google ads
Google ads

„Minél többen regisztrálnak az oltásra annál többen lesznek védettek. A magas számú beoltottaknak köszönhetően elkezdődhetett az újraindítás.

Várhatóan a hétvégén elérjük a négymillió beoltottat és onnantól újabb engedmények lépnek életbe” – mondta mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A kijárási tilalom kezdete éjfélre módosul és a boltokban este 11 óráig lehet vásárolni. A beoltottak számára a vendéglátóhelyek belső tere is megnyílik, és a családok a gyerekeiket is magukkal viszik. Ugyancsak megnyílik számukra több szolgáltatás is, így például a mozik, edzőtermek, színházak. A védetteknek és a 18 éven aluli gyerekeknek nem kötelező a maszk viselése a kulturális is sportrendezvényeken.

Gulyás Gergely elmondta: azok a szolgáltatóhelyek, amelyek nem ellenőrzik a beoltottságot, súlyos büntetéssel sújthatók, akár egymillió forintos bírságot is kaphatnak.

A családi rendezvényekkel kapcsolatban a szigorítások nem változnak. Viszont ötmillió beoltott után, ami valószínűleg május 5-e körül valószínű, már lakodalmat is lehet majd szervezni.

​A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a baloldali oltásellenes kampány sokakban keltet bizonytalanságot és félelmet. Az európai és magyar baloldali politikusok is azt hangsúlyozzák, hogy a kínai és az orosz vakcinák nem biztonságosak. azonban ennek az állításnak ellentmondanak a tények. Éppen ezért is hozta a héten nyilvánosságra a kormány, hogy az adott vakcinákkal való oltás után hányan betegedtek meg és hányan haltak meg. Mindenki ellenőrizheti az adatokat, azok nyilvánosak, és magukról beszélnek. Így arra kérnek mindenkit, hogy oltassa be magát.