Debrecen Hotels

Egymást érik a balesetek Hajdú-Biharban, a rendőrség figyelmeztet

  2019 jan 05 / #debrecen
Google ads
Google ads

Ma délelőtt már öt közlekedési balesetnél intézkedtek a rendőrök. A balesetek megelőzése érdekében kérjük, óvatosan vezessenek!

Hajdú-Bihar megyében 2019. január 5-én délelőtt öt közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. A főként a megváltozott útviszonyok miatt bekövetkezett balesetek megelőzése érdekében a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság fokozott óvatosságot kér a járművezetőktől.

A megváltozott időjárási viszonyoknak megfelelő közlekedés fokozott figyelmet igényel a sofőröktől. Az egyik legfontosabb szabály, hogy a megengedett sebességhatárt ne lépjük túl, gyakran még a megengedett sebesség felső határa, annak közelsége is eltúlzott lehet.

Nagyon fontos továbbá a követési távolság növelése. Igen nehéz megbecsülni a biztonságos követési távolságot csúszós út esetén. Ezért tartsunk az előttünk haladótól olyan távolságot, hogy járművünkkel annak hirtelen fékezése esetén is meg tudjunk állni. A szakemberek azt tanácsolják, hogy a minimális követési távolság legalább akkora legyen, mint amit az adott sebességgel haladva járművünk két másodperc alatt megtesz.