Debrecen Hotels

Egyetemi hallgatók szembesültek a vállalatok elvárásaival Debrecenben

  2022 nov 04 / #debrecen
Google ads
Google ads

Mintegy 20 cég, köztük 12 kiemelt egyetemi partner várta a hallgatókat a Debreceni Egyetem Informatikai Karán megrendezett 26. Informatikai Szakmai Napokon november 2-án és 3-án. Bemutatkoztak a szakmai gyakorlati helyek, az egyetemisták álláslehetőségek között válogathattak, megismerkedhettek a legújabb informatikai technológiákkal, valamint a vállalatok elvárásaival – írja az egyetem sajtóirodája.

Az őszi szakmai napokon a kiállítók személyesen találkozhattak a potenciális munkavállalókkal, az egyetemi hallgatók próbainterjúkon vehettek részt, tájékozódhattak a vállalatok kínálatáról, emellett a cégek képviselői szakmai előadásokat tartottak az informatika legújabb eredményeiről.

A rendezvény célja ezúttal is az volt, hogy összehozza a munkáltatókat a leendő munkavállalókkal, a vállalatok feltérképezzék a hallgatók képzettségi szintjét, a fiatalok pedig megtalálják leendő munkahelyüket. Hajdu András, a DE Informatikai Kar dékánja az eseményen kiemelte: a hallgatók egyetemi tanulmányaikat olyan tudás birtokában fejezik be, amellyel megállhatják helyüket a munkaerőpiacon.

A kétnapos szakmai eseményen mintegy 20 cég mutatkozott be, a hallgatók 12 kiemelt egyetemi partnert ismerhettek meg, próbaállásinterjúkon vehettek részt, valamint arról is tájékozódhattak, hogy egyetemi tanulmányaik alatt milyen gyakorlati lehetőségek várják őket – zárja közleményét az egyetem. Az eseményről részletesebben itt olvashat.