Egy nap maradt a gazdálkodási napló adatainak benyújtására

2018.01.30

Egy napjuk maradt a Gazdálkodási napló (GN) adatainak benyújtására az érintett gazdálkodóknak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (Nébih); ha az adatszolgáltatási kötelezettséget elmulasztják, szankcióra számíthatnak – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

A köztestület keddi tájékoztatása szerint, mivel a határidő jogvesztő, az akár a támogatás 30 százalékának levonásával is járhat. A NAK falugazdászai segítséget nyújtanak a web-GN benyújtásában.

A Miniszterelnökség ugyanis a kifizetések mielőbbi megkezdése érdekében módosította a Gazdálkodási Napló egyes adataira vonatkozó adatszolgáltatás (web-GN) időszakát. A korábbi két hónap helyett, az idén január 1-31. között kell elektronikusan beküldeni az adatokat a Nébih részére.

A kötelezettség mintegy 25 ezer termelőt érint. Így többek között a Vidékfejlesztési program (VP) agrár-környezetgazdálkodási kifizetéseit (AKG), a VP ökológiai gazdálkodás támogatását (ÖKO), a vízvédelmi és vizes élőhely létrehozására és fejlesztésére forrást igénylőket – tartalmazza a tájékoztatás.

az eredeti hír itt elérhető