Debrecen Hotels

Egy ittas sofőrt szűrtek ki finn módszerrel a berettyóújfalui rendőrök

  2018 jún 19 / #debrecen
Google ads
Google ads

A berettyóújfalui rendőrök egy sofőrrel szemben büntetőeljárást indítottak.

A berettyóújfalui rendőrök 2018. június 18-án az ittas járművezetők kiszűrése és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében finn módszeres ellenőrzést végeztek. A módszer lényege, hogy egy előre kiválasztott helyszínen, több rendőr bevonásával, egyidejűleg, rövid idő alatt történik meg a gépjárművezetők ellenőrzése, mivel a közúti kontroll elsődleges célja az ittas járművezetők kiszűrése.

A rendőrök 73 járművezetőt ellenőriztek, akik közül egy esetben mutatott pozitív értéket az alkoholszonda. A sofőrt az egyenruhások előállították a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A férfival szemben a járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrök befejezték és az ügy iratait bíróság elé állítási javaslattal megküldték a járási ügyészségnek.

A jövőben továbbra is számítani lehet hasonló ellenőrzésekre Hajdú-Bihar megye közútjain. A rendőrség ismételten felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak alkoholt! Aki ittas állapotban vezet, amellett, hogy a saját és a többi közlekedő testi épségét kockáztatja, szankcióra is számíthat.  Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!