Debrecen Hotels

Dzsudzsák nyílt levélben magyarázza, hogy miért marad továbbra is az araboknál

  2018 Sze 21 / #debrecen
Google ads
Google ads

Sokan piszkálták, ezért úgy döntött, szolgál ném magyarázattal a sokszor érthetetlen döntéseire.

Dzsudzsák Balázst sokan kritizálták amiatt, hogy 31 évesen egy európai klub helyett az Egyesült Arab Emírségek bajnokságába nemrég feljutó al-Ittihad Kalba játékosa lett. A Bors szerint évi minimum 2,2 millió euróért, azaz 700 millió forintért igazolt a klubhoz. A játékos a pénteki Nemzeti Sportban egy nyílt levélben magyarázta meg döntését. Ezt írta:

A nyár elején határozott tervem volt a jövőmmel kapcsolatban: vissza akartam térni az európai labdarúgásba! Szükségét éreztem, hogy karrierem végéhez közeledve még egyszer megmutathassam Nektek – akik szeretnek, és azoknak is, akik már kételkedtek képességeimben–, hogy érek még valamit, ezen a szinten is

Ezért egy magasan jegyzett bajnokságba vagy egy nemzetközi kupában érdekelt klubba szeretett volna igazolni. Csakhogy a nyár alatt nem kapott megfelelő ajánlatot, pedig „majdnem mindegyik bajnokságból akadtak érdeklődők”. Dzsudzsák állítja: tisztában volt azzal, hogy az eddigi bére töredékét keresheti meg Európában.

Ezért kész is voltam a kompromisszumra, mert tudtam, hogy ezért nekem is áldozatot kell hozni.

A közlemény érdekes része, amikor a holland élvonalról ír, ami szívéhez közeli lett volna. Az ambícióik azonban nem egyeztek. A Fortuna Sittard kereste őt, a holland liga most két BL-csapatot ad a főtáblára, legalább olyan erős, mint amikor ő ott hírnevet szerzett.

Így maradt az Al-Ittihad Kalba, az újonc csapat már a nyár elejétől folyamatosan kereste őt, várt rá. Mivel Dzsudzsák két évet már eltöltött az Egyesült Arab Emírségekben, ezért kézenfekvő volt, hogy itt folytatja tovább. Nem Hollandiában, hanem egy kevéssé elismert bajnokságban kell majd a bennmaradásért harcolnia.

Mindeközben felkerült pár fotó a netre a magyar focista legújabb  mezéről. Íme.

(Index, Bors, nso.hu)