Debrecen Hotels

Durván bántalmazott egy nőt a balmazújvárosi férfi

  2019 nov 13 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Debreceni Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki Balmazújvároson az éjszakai órákban ököllel többször megütötte a sértett arcát és a fejét a ház falába ütötte amiért rászólt, hogy az éjszaka közepén ne kiabáljon az utcán.

2019. augusztus 11-én hajnali 2:00 óra körüli időben a sértett Balmazújvároson az egyik utcában egy ház falának támaszkodva ült, amikor is gyalogosan arra haladt testvérével együtt a vádlott, aki hangoskodott és kiabált.

Amikor a két férfi a közelébe ért, a sértett felszólította a vádlottat, hogy hagyja abba a kiabálást, mert az utcában lakók aludni szeretnének.

Ennek hallatán a vádlott feldühödött és trágár kifejezésekkel illette a nőt, majd odalépett hozzá és egyszer ököllel megütötte az állát. A sértett az ütés következtében eldőlt, ekkor a vádlott megragadta a haját és a sértett homlokát többször beverte a lakóház falába. A sértett ezután felállt és el akart menekülni a helyszínről, azonban a vádlott utána szaladt és tovább bántalmazta.

A vádlott kiabálását az utcában lakók észlelték, majd kiszaladtak és a sértett segítségére siettek, miközben testvére igyekezett megakadályozni azt, hogy a vádlott tovább bántalmazza a nőt.

A sértett a bántalmazás következtében az arcán több helyen zúzódásos és repesztett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban tekintettel a sérült testtájékra, a bántalmazás módjára és kitartó jellegére, a vádlott szándéka 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá a büntetés konkrét mértékére vonatkozóan is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előkészítő ülésén a terhére rótt bűncselekmény elkövetését teljes körűen beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.