Debrecen Hotels

Döntő részben EU-s pénzből épült inkubátorházat adtak át Berettyóújfaluban

  2023 márc 10 / #debrecen
Google ads
Google ads

Március 10-én hivatalosan is átadták a berettyóújfalui inkubátorházat – számolt be a megyei önkormányzat.

Az ünnepségen elhangzott, hogy a mintegy 500 négyzetméter alapterületű épület létrehozására csaknem 243 millió forint támogatást nyert a település a Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata koordinálásával megvalósuló (EU-s) Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. A beruházáshoz kormányzati támogatást is kapott a település, valamint önerőt is felhasználtak a végül több mint 250 millió forintból létrejött fejlesztéshez.

A projekt célja, hogy olyan üzemeltetési és infrastruktúrális hátteret biztosítsanak, mely révén a vállalkozások még költséghatékonyabbá és eredményesebbé tehetik az üzleti tevékenységüket. Cél továbbá az induló, valamint innovatív start-up vállalkozások ösztönzése is, valamint a már működő, de bizonytalan lábakon álló vállalkozások stabilitásának segítése az alapvető infrastruktúrális feltételek biztosításával. A parkolóval és lifttel ellátott inkubátorházban nyolc bútorozott iroda várja a betelepülő vállalkozásokat közösségi térrel és szociális blokkokkal. A projekt hosszú távú célkitűzése a gazdasági stabilitás, versenyképesség, valamint ezáltal a foglalkoztatottság növelése.

Inkubátorház Berettyóújfalu Inkubátorház Berettyóújfalu Inkubátorház Berettyóújfalu Inkubátorház Berettyóújfalu Inkubátorház Berettyóújfalu Inkubátorház Berettyóújfalu

Az átadó ünnepségen Pajna Zoltán, Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának elnöke beszédében elmondta, hogy a TOP keretében ez az egy inkubátorház valósult meg Hajdú-Biharban.

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő is jelen volt, aki reményét fejezte ki a vállalkozások betelepülését illetően, hiszen – mint mondta – a közlekedési infrastruktúrális feltételek adottak.

Muraközi István polgármester pedig elmondta, hogy a TOP keretében ez az utolsó átadó ünnepség Berettyóújfaluban. Hozzátette, hogy a 2014-2020-as fejlesztési ciklusban ebben a programban összesen mintegy 3 és fél milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg.

Fotók: megyei önkormányzat