Dönci, az időjós is megmutatja magát a debreceni állatkert Mackófesztiválján

2023.01.17

Többéves hagyományát tovább bővítve a debreceni állatkert most először négy napon keresztül, február 2. és 5. között várja mackós programokkal a nagyközönséget a Mackófesztivál keretében.

Dr. Nagy Gergely Sándor ügyvezető igazgató közölte, a nyitónapon rögtön megtudhatjuk, hogy messze van-e még a tél vége, hiszen a Gyertyaszentelő Boldogasszony napjához kapcsolódó hagyományhoz híven Dönci, az örvös medve megjósolja, mennyit kell várnunk a tavaszra. Nemcsak ezzel a népi időjósló módszerrel ismerkedhetünk majd meg, hanem interaktív szakvezetés keretében a medvefélék családjának tagjaival, sőt, az intézményben élő névrokonaikkal is.

Mackófesztivál a debreceni állatkertben

Kicsik és nagyok szórakozásáról medvetánc, bábelőadás és mesezenekari koncert is gondoskodik, emellett ügyességi játékok, családi fényképezkedési lehetőség, mackókedvencek vására és térképes keresőjáték teszi majd még felejthetetlenebbé az egész napos élményszerzést. Ha a kikapcsolódás mellett szeretnénk kreativitásunkat is kiélni, a kézműves barlangban vagy a mackóvarrodában elkészíthetjük saját mackós emléktárgyunkat.

Állatkerti belépővel minden programelem díjmentes. Részletek: www.zoodebrecen.hu

az eredeti hír itt elérhető