Debrecen Hotels

Döbbenet: sörétes puskával lőttek meg egy gólyát Hajdúszoboszló határában

  2018 jún 21 / #debrecen
Google ads
Google ads

Elkeserítő hírről számolt be Facebookon a Hortobágyi Madárkórház.Sörétes puskával lőtt meg egy feltehetően képzett vadász egy gólyát.

“Amikor rátaláltak, repülni nem, csak sétálni tudott, de minden harmadik lépésnél összerogyott. “Bal szárnyán látható zúzódások arra utaltak, hogy vezetéknek csapódhatott. A csontok el is törtek, így előkészülvén a műtétre elkészítettük a röntgenfelvételt. Az elkészült képen megdöbbenve tapasztaltuk a sérülés okait: sörétszemeket…”

– írja a madárkórház. A szerencsétlenül járt gólya már jobban van, a rendőrség nyomozást insított az ügyben,

Az eset azért is döbbenetes, mert a parlagi sas után ez a második eset idén, hogy szánt szándékkal sebesítenek meg fokozottan védett madarat. Nem beszélve azokról a csak szimplán védettekről, amelyeknek hírértéke csekélyebb.

Ezeket a madarakat

még csak nem is képzetlenek légpuskával, hanem egyenesen vadász- és fegyvervizsgával rendelkezve, éles lőfegyverrel sebesítették meg. Ebben az esetben is szándékosságról van szó. Itt már nem mentség, hogy ‘hát nem tudtam…’ Hogy vadászat közben bárki lövést leadhasson, előtte meg kell győződjön a célpont fajáról, ivaráról, lőhetőségi állapotáról, valamint arról hogy a lövés irányában bármi más előfordulhat e. Valószínűleg meggyőződött minderről, és hát mégis”

– írták a madármentők.