Debrecen Hotels

Debreceni Vízmű: olyan öreg már a vezeték az Erzsébet utcán, hogy egy hónapig tart majd a javítása

  2021 szept 30 / #debrecen
Google ads
Google ads

Múlt csütörtökön érkezett bejelentés a vízműhöz, hogy a debreceni Erzsébet utcán az útburkolaton keresztül szivárog a víz.

A vállalat közleménye szerint azonnali beavatkozásra volt szükség, még  mielőtt személyi sérülés vagy jelentős anyagi kár történt volna.

A 300 mm átmérőjű, több, mint 50 éves acélcsövön a hibát kijavították,

de ez érintett vezetékszakasz kora és állapota annyira rossz, hogy felelőtlenség lett volna a pontszerű hibajavítás elvégzését követően visszatemetni, mivel előfordulhatott volna, hogy másnap, más közeli ponton keletkezik hiba. 

Az egyetlen felelős döntés a 66 m hosszú vezetékszakasz teljes cseréje. Sajnos a körülmények nem teszik lehetővé a kitakarás nélküli technológia alkalmazását, ezért nyílt árkos módszerrel kell azt végrehajtani.

A munka volumene, komplexitása miatt is jelentős szervezést igényel, illetve technológiai időszükséglete is van. A speciális betonrétegnek hosszantartó kötési ideje van, és ebben az időszakban további munkavégzés nem lehetséges a helyszínen.

A komplex előkészítés miatt a munkálatokat október 4-én, hétfőn tudják elkezdeni, és a munka várható időtartama egy hónap lesz.