Debreceni műtermet és cukrászdát tört fel egy hajdúhadházi férfi – befejezték a vizsgálatot

2023.05.04

Betörésekről érkezett bejelentés 2023. március 26-án reggel – emlékeztetett közleményében a rendőrség. Egy debreceni cukrászdából félmillió forint készpénz tűnt el, egy műterem helyiségét pedig valaki feltörte, de onnan nem hiányzott semmi.

A debreceni bűnügyesek részeletes helyszíni szemléket tartottak, majd adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek. Hamar körvonalazódott, hogy a két bűncselekményt ugyanaz követhette el.

A nyomozók munkája pár órán belül meghozta az eredményt, egy hajdúhadházi lakos került a látókörükbe. A 25 éves férfit már másnap elfogták, és a lopott pénz jelentős részét is sikerült lefoglalniuk. Kihallgatásán beismerő vallomást tett. Mint kiderült, csak készpénzre utazott, ezért nem vitt el semmit a műteremből.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett, valamint lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást vele szemben. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

az eredeti hír itt elérhető