Debrecen Hotels

Debreceni Jobbik: a Fidesz lesöpri a plusz forrásokért benyújtott módosító indítványokat

  2020 Sze 08 / #debrecen
Google ads
Google ads

Herpergel Róbert, a debreceni Jobbik alelnöke azt állítja, immár ötödik alkalommal próbált lobbizni az országos költségvetést illetően plusz forrásokért Debrecen számára.

Közleményében úgy fogalmaz, mivel eddig a Fidesz minden alkalommal leszavazta a benyújtott módosító indítványokat, ezért most Dudás Róbert jobbikos országgyűlési segítségével kérdést intézett a Parlament illetékesei felé az alábbi témákban:

  • Szándékoznak-e forrásokat biztosítani, hogy a debreceni rendőrkapitányság ingatlanjaiban/épületeiben a szükséges felújítást, tisztasági festést meg lehessen oldani?
  • Milyen lépéseket tervez a kormány az illegális hulladéklerakók felszámolására?
  • Szándékoznak-e a Debreceni Egyetem Klinikai központ részére többletforrásokat biztosítani az ambulánsszakrendelések számának növelésére, valamint a szükséges helyiségek kialakítására és személyzet biztosítására?
  • Szándékoznak-e a Debreceni Egyetem Klinikai központ részére többletforrásokat biztosítania képalkotó vizsgálatok várólistájának csökkentése érdekében (CT, MR és ultrahang)?

A kormány részéről Pintér Sándor valamint Schanda Tamás adott írásos választ a fenti kérdésekre, ami tömören így hangzott:

a rendőrség, az egészségügy valamint a környezetvédelem területén minden rendben van, mindenre van pénz.

Herpergel Róbert kiemelte: a kérdéseinek és a korábbi években beadott módosító indítványainak célja minden esetben az, hogy az állami források bevonásával Debrecen válláról vegyen le anyagi terheket.

Ezt a debreceni Fidesz minden esetben ellenségesen értelmezi, valamint úgy várják el a kormány által összetákolt költségvetés feltétel nélküli jobbikos támogatását, hogy a beadott módosító javaslatokat olvasatlanul söprik le

– írja a jobbikos politikus.