Debrecen Hotels

Debreceni helyezésekkel indult újra a vívóidény

  2020 Sze 15 / #debrecen
Google ads
Google ads

Több, mint fél év után indult újra az élet a vívósportban a tavaszról szeptemberre halasztott gyermek magyar bajnokságokkal. Az Interfencing Debrecen SC sportolói egyéni döntős helyezéssel és egy csapat negyedik hellyel nyitották a régi-új szezont.

A Magyar Vívó Szövetség a járványügyi helyzetre való tekintettel szigorú intézkedések bevezetésével tartotta meg első komolyabb versenyeit. Zárt kapus volt a verseny, szájmaszk használata mellett, fokozott higiéniás előírásokkal és a testi kontaktus elkerülésével kezdődhetett el a szezon. Az induló létszámokon szerencsére nem volt érezhető a pandémia okozta helyzet. Jó volt látni, hogy a legkisebb, tehát 13 év alatti korosztály milyen fegyelmezetten tartja be a kötelező előírásokat.

A kard gyermek országos bajnokságon ismét jól teljesítettek a debreceniek. A lányok mezőnyben  mindhárom interfencinges vívó a legjobb 32 közé jutott. Pető Veronika és Boross Janka a legjobb nyolcért is vívhatott. Míg előbbi szoros mérkőzésen vereséget szenvedett, utóbbi megérdemelten jutott a legjobb nyolc közé. Boross Janka a döntőben végül a 8. helyet szerezte meg.

A vasárnapi csapatversenyen is magabiztosak maradtak a debreceni lányok és a legjobb négy közé jutottak. Az érem ezúttal nem jött össze, de a csapat 4. hely is nagyon értékes eredménynek számít a 2007-es korosztálytól.

Dávid László az Interfencing Debrecen SC kardmestere is nagyon örült az eredménynek: „Először is szeretnék gratulálni barátomnak és kollégámnak, Kontor Zsoltnak, aki rengeteg dolgozott ezzel a korosztállyal. Egyaránt kellemes meglepetés volt a lányok egyéni és csapatteljesítménye. Jó érzés, hogy a korábbi kiemelkedő eredményeket, a legkisebbek is tudják folytatni. Gratulálok a gyerekeknek a teljesítményéhez!”