Debrecen Hotels

Debreceni énekes is lesz A Dal elődöntőjében – hallgasd meg a produkciót!

  2019 jan 27 / #debrecen
Google ads
Google ads

Vavra Bence révén debreceni résztvevője is lesz A Dal elődöntőjének. A győztes indulhat majd az idei Eurovíziós Dalfesztiválon.A metálzenét játszó Fatal Error Kulcs című dala nyerte a szombati előválogatót, a banda 45 pontot kapott a zsűritől. 43 pont jutott az Acoustic Planet dalának, a Nyári zápornak, harmadikként jutott tovább a The Middletonz (benne A Dalban hatodszor induló Kállay-Saunders Andrással) és a Roses 41 ponttal, negyedikként a debreceni Vavra Bence a Szótlansággal 39 ponttal, ötödikként pedig a miskolci The Sign az Ő című számmal, 38 ponttal.

Itt hallgatható meg Bence dala:

Az első válogatón a négy zsűritag zenész, előadó – Vincze Lilla, Both Miklós, Mező Misi és Nagy Feró – mellett az ötödik zsűritag a közönség volt. A nézők a produkciók elhangzása alatt 1-től 10-ig pontozhattak SMS-ben, ezeket összesítették, átlagolták és hozzáadták a négy zsűritag pontjaihoz, így jutott tovább öt dal.

A hatodik továbbjutó a nézők szavazataival a yesyes és az Incomplete című dal lett, így ez a formáció is bekerült az elődöntőbe.

A harmadik válogatót február 2-án rendezik, onnan is hat dal jut a két elődöntőbe, amelyeket február 9-én és 16-án tartanak. A Dal 2019 február 23-i döntőjébe nyolc produkció jut.