Debrecen Hotels

Debreceni diákok nyerték a középiskolások pénzügyi-értékpapírpiaci versenyét

  2018 Már 02 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium Részvényhuszárok csapata nyerte a Közép-európai Brókerképző Alapítvány (KEBA) Tőzsdejáték Középiskolásoknak című versenyét, amelyet a Budapesti Értéktőzsde Zrt. (BÉT) is támogatott.

A BÉT pénteki közleménye szerint a novemberben kezdődött versenysorozaton 200 iskola több mint 1300 diákja – köztük 30 külhoni magyar csapat – vett részt, a nyertesek a hagyományoknak megfelelően kiemelt szakmai díjakat és értékes tárgynyereményeket kaptak.

Bozsik Balázs kommunikációs vezető a közlemény szerint kiemelte: a BÉT kötelessége a jövő tudatos befektetői bázisát megteremtő és megerősítő, a pénzügyi kultúrát fejlesztő kezdeményezések támogatása.

Martin Hajdu György, a KEBA kuratóriumi elnöke a verseny céljának a pénzügyi tudatosság és a befektetési jártasság fejlesztését nevezte, és üdvözölte, hogy egyre több iskola készíti föl magas szinten a diákokat a megmérettetésre.

Fábián Gergely, a szakmai fődíjat felajánló Budapest Insitute of Banking vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a fiatal versenyzők a készüléskor olyan ismereteket szerezhettek, amelyek a felnőtt életben is a segítségükre lesznek – áll a közleményben.