Debreceni albérletben erőszakolta és kényszerítette prostutúcióra a lányt

2019.02.04

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Elek Balázs vezette tanácsa 2019.02.04-én 9 órától a következő ügyet tárgyalja.

Az első fokon eljárt Debreceni Járásbíróság 2017 októberében B. Zs. vádlottat személyi szabadság megsértésének bűntette, súlyos testi sértés bűntette, kerítés bűntette, szexuális erőszak bűntette, szexuális kényszerítés bűntette, zsarolás bűntette, csalás és rongálás vétsége miatt 5 év 8 hónap börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A másodfokon eljárt Debreceni Törvényszék 2018 szeptemberében a vádlott cselekményeit részben eltérően minősítette, illetve a vádlottat a kényszerítés bűntettének kísérletet miatt emelt vád alól felmentette, és a vádlottal szemben másfél millió forint vagyonelkobzást rendelt el. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2010 nyarán internetes álláshirdetés útján ismerkedett meg a vádlott L. K. sértettel, aki elkezdett dolgozni a vádlott részére annak debreceni albérletében. A vádlott már az első nap közölte a sértettel, hogy csak akkor kap munkát, ha vele szexuális kapcsolatot létesít és teljesíti kívánságait. Ebbe a sértett, mivel kellett neki a munka és a pénz, beleegyezett. 2010 júliusa és 2012 februárja között a vádlott a sértettet fogva tartotta, megerőszakolta, prostitúcióra kényszerítette, megverte és megöléssel fenyegette, folytatólagosan bántalmazta, lelki terrorban tartotta. A sértettnek a vádlott által feladott hirdetés alapján az erre jelentkező személyekkel közösülnie, fajtalankodnia kellett. A szexuális szolgáltatásokért alkalmanként 10-15.000.- forintot kapott, amit át kellett adnia a vádlottnak.

A vádlott 2010 őszén arra kényszerítette a sértettet, hogy 2 pénzintézettől hitelt vegyen fel, sőt a sértett diákhitelét is át kellett adnia a vádlottnak. A sértett a vádlott utasítására fokozatosan megszakította családjával és barátaival is a kapcsolatát. A sértett családja 2011 januárjában bejelentette a lány eltűnését, így elrendelték annak körözését. A sértett 2011 februárjában, miután a vádlott ismét durván bántalmazta, feljelentést tett a rendőrségen. A vádlott 2008 és 2009-ben több sértettel létesített szexuális kapcsolatot, akiket bántalmazással, zsarolással, fenyegetéssel vett rá az aktusra. Az egyik sértettel egy kft-t hozott létre 2009-ben. Amikor azonban a nő ki akart szállni a vállalkozásból, őt is tovább zsarolta és fenyegette. Egy másik sértettől összesen másfél millió forintot kért és kapott kölcsön a vádlott. Azonban, amikor a nő kérte az összeget, a férfi intim együttlétükről készült videofelvétellel zsarolta, miszerint felteszi azt az internetre. Nyilvános ülés.

az eredeti hír itt elérhető