Debrecen Hotels

Debreceni a legjobb vidéki gyakorlógimnázium

  2022 nov 04 / #debrecen
Google ads
Google ads
Továbbra is a Debreceni Egyetem gimnáziuma a legjobb vidéki gyakorlóközépiskola a HVG legfrissebb rangsora szerint. A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája legjobb vidéki intézményként az 5. helyet szerezte meg a gyakorlógimnáziumok rangsorában – írja az unideb.hu.

A DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája a tavalyi eredményéhez képest kilenc helyet javított az összesített százas listán, ahol a 27. helyre lépett elő. Az iskolák között csak az ELTE intézményei előzik meg a DEKLGYGÁI-t. A magyar irodalom és nyelvi érettségi eredmények alapján a DE gimnáziuma az előkelő 4. az országos listán, míg a felvételik eredményei alapján a 17. helyen áll az intézmény.A HVG tizedik alkalommal állította össze a hazai gimnáziumok top 100-as listáját. A Középiskola – 2023 kiadványban megjelent rangsor készítői a nappali tagozatos tizedik évfolyamosok 2021-es kompetenciamérésének eredményeit vették figyelembe szövegértésből és matematikából, valamint a nappali tagozatos diákok érettségi eredményeit matematikából, magyar nyelvből és irodalomból, történelemből és idegen nyelvből, továbbá a felsőoktatási felvételin egyetemre-főiskolára bejutott diákok átlagpontszámát.

A Kossuth Gyakorló iránt érdeklődő általános iskolások és szüleik november 8-án és 9-én, kedden és szerdán személyesen is megismerkedhetnek az intézmény programjával, tanáraival és a gimnáziumi élettel. A Csengő utcai feladatellátási helyen november 8-án a 4, illetve az 1+4 évfolyamos képzések nyílt napjára várják az érdeklődőket, míg november 9-én a hatévfolyamos képzést mutatják be.

A nyílt napokon a hatodikos és nyolcadikos diákok tanítási órákon, interaktív előadásokon, tudományos kísérleteken vehetnek részt. Ezt követően a pedagógusok szülői értekezletet tartanak, bemutatják az iskola gazdasági, jogi-kommunikációs tagozatát, a műszaki és az orvosi-gyógyszerészeti képzést, valamint az 1+4 évfolyamos nyelvi előkészítő osztályt, illetve a hatosztályos képzésről is tájékoztatják az érdeklődő diákokat és szülőket.

A nyílt napok részletes programja itt érhető el.