Debrecen Hotels

Debreceni a legjobb általános iskola, a középiskoláink is ott vannak az élmezőnyben

  2018 okt 08 / #debrecen
Google ads
Google ads

A veszprémi Lovassy László Gimnázium vezeti a középiskolák rangsorát – tette közzé a legjobbiskola.hu portál hétfőn.

Az MTI-hez eljuttatott összegzés szerint a második helyezett a nyolcosztályos, budapesti Deák Téri Evangélikus Gimnázium lett, a bronzérmet pedig ugyanezen intézmény négy évfolyamos képzési formája szerezte meg.
A hagyományos, négy évfolyamos gimnáziumokat tekintve az első két helyezett az összetett listát is vezető Lovassy László Gimnázium, illetve a Deák Téri Evangélikus Gimnázium lett. A harmadik helyen a fővárosi V. kerületi Eötvös József Gimnázium végzett.

A szakközépiskolák rangsorát a Győri Szolgáltatási Centrum Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája vezeti. A második helyen a Szombathelyi Szolgáltatási Centrum Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma végzett, míg a harmadik ebben a kategóriában a Győri Műszaki Szolgáltatási Centrum Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma lett.

A legjobbiskola.hu portál 1000 intézmény 1700 képzési formáját rangsorolta. A készítők nevében Palotás Ádám közölte: a más listáknál szokásos egy év helyett öt esztendő érettségi és kompetencia-felmérési eredményeit átlagolták, így egy-egy jó vagy rossz év nem torzítja az eredményeket, hanem egységes képet lehet kapni az egyes középiskolák teljesítményéről.

Kitért arra is, hogy minden iskolánál külön kiemelték a legsikeresebb érettségi tantárgyakat. Minden érettségi tantárgyból meghatározták az országos átlagot és ehhez viszonyították, hogy egy-egy iskolában mennyivel lett jobb vagy rosszabb az érettségi eredmény. Így az a diák, amelyik tudja, milyen tárgyból szeretne felvételizni, könnyen kiválaszthatja, melyik középiskolában van esélye a legjobb eredményt elérni.

Ami a debreceni középiskolákat illeti,

az országos listán legelőkelőbb helyen (7.) a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma szerepel a hatosztályos képzésével, ezt követi ugyanezen iskola négyosztályos képzése (13.). A Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium hatosztályos képzése a 33. helyen szerepel a listán, míg a négyosztályos képzés a 40. A Tóth Árpád Gimnázium négy évfolyamos képzése az 53. helyet szerezte meg.

A Debreceni Ady Endre Gimnázium hat évfolyamos képzése a 122. lett, a négyosztályos képzése a 144. A Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma a 303-ik, a Svetits-gimnázium a 313-ik lett.

A DSZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma a szakgimnázium alkategóriában a 189. helyet szerezte meg. A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola, a 11. helyet szerezte meg a feltörekvő iskolák mezőnyében.

Debreceni a legjobb általános iskola

Az általános iskolák mezőnyében 1. helyen a debreceni Ibolya Utcai Általános Iskola végzett, a Lilla Téri Általános Iskola 39., a Hatvani István Általános Iskola 46., a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája a 71., míg az Árpád Vezér Általános Iskola a 84. a rangsorban.