Debrecen Hotels

Debrecenben rendezik meg szeptember elején az 56. Közgazdász-vándorgyűlést

  2018 jún 30 / #debrecen
Google ads
Google ads

Debrecenben rendezik meg szeptember 6 és 8. között az 56. Közgazdász-vándorgyűlést, amelyre idén a Kárpát-medencéből és a visegrádi országokból legalább 900 közgazdászt várnak – közölte a rendezvényt szervező Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) az MTI-vel.

A közleményben Pleschinger Gyula, Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának tagja, a társaság elnöke kifejtette: tavaly a konferencia központi témáját a versenyképesség adta, idén pedig az oktatásra és a szakképzésre, illetve ezek nemzetgazdasági összefüggéseire helyezik majd a hangsúlyt.

Az MKT elnöke hozzátette, a konferenciára felkért előadók között hagyományosan ott van Matolcsy György, a jegybank elnöke, Varga Mihály pénzügyminiszter, de várhatóan előadást tart a debreceni tanácskozáson Günther Oettinger, az Európai Bizottság költségvetésért felelős tagja és Liam Benham, az IBM európai alelnöke is.

A vándorgyűlésen olyan témákat is érintenek, mint például a magyar gazdaság növekedésének esélyei, a kelet-közép-európai tőzsdék stratégiái a Brexit után, a biztosítási piac aktuális trendjei, a sportgazdaság kérdései, az Európai Unió 2020 utáni költségvetési kilátásai, vagy éppen az innováció és a foglalkoztatás összefüggései – ismertette Pleschinger Gyula.

A közlemény szerint Hegedüs Éva, az idén 124 éves MKT főtitkára, a Gránit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója felidézte, hogy tavaly Egerben a konferencia három napja alatt két plenáris és 17 szekcióülésen több mint 160 előadó osztotta meg gondolatait a csaknem 900 emberből álló hallgatósággal. Így a résztvevők, az előadók, és a szekciók számát tekintve is rekordokat döntött a konferencia.

Az 56. Közgazdász-vándorgyűlés folyamatosan frissített és bővülő programja a http://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu oldalon található.