Debrecen Hotels

Debrecenben ellenőrizték a közlekedőket

  2018 jún 12 / #debrecen
Google ads
Google ads

A rendőrök 2018. június 10-én az ittas járművezetők kiszűrése és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében Finn módszeres ellenőrzést végeztek.

A módszer lényege, hogy egy előre kiválasztott helyszínen, több rendőr bevonásával, egyidejűleg, rövid idő alatt történik meg a gépjárművezetők ellenőrzése, mivel a közúti kontroll elsődleges célja az ittas járművezetők kiszűrése. A rendőrök 312 járművezetőt ellenőriztek, akik közül egy esetben sem mutatott pozitív értéket az alkoholszonda.

Debrecenben 2018. június 11-én a balesetek megelőzése érdekében a rendőrök fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést hajtottak végre, amely során kiemelt figyelmet fordítottak a gyalogátkelőhelyeken történő elsőbbségadási kötelezettségre. Az egyenruhások közel 50 járművezetővel szemben intézkedtek, akik többségében az elsőbbségadási szabályokat szegték meg.

A rendőrség ismételten felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak alkoholt! Aki ittas állapotban vezet, amellett, hogy a saját és a többi közlekedő testi épségét kockáztatja, szankcióra is számíthat.

Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló és a közlekedési szabályok betartásával megelőzhetőek a balesetek!