Debrecen virágba borul

Magyarországon manapság a Virágkarneválról szinte mindenkinek Debrecen városa juta az eszébe. Már nem csak egynapos karneválról beszélhetünk, mivel az utóbbi években csaknem egyhetes Fiestává bővült.

A programok már augusztus 15-én kezdődnek, amelyek javarészt díjmentesen megtekinthetőek. Debrecenben az augusztus közepe, ünnep, zene, tánc és a virágok jegyében telik.Érdemes idelátogatni ebben az időszakban.
Az augusztus 20-i színpompás virágkarneváli menet előtt már hetekkel korábban megkezdődik a készülődés. A legutóbbi fesztiválokon a kocsik díszítéséhez közel 3 millió szál virágot használtak el. A felvonuláson a kocsik között találkozhatunk neves hazai és külföldi művészeti csoportokkal, tánccsoportokkal, és természetesen a fesztiváli hangulathoz szorosan kötődő zenekarokkal, mazsorett csoportokkal.

A nap zárásaként díjazzák a legszebb, legötletesebb virágkompozíciókat. A karnevál több mint 100 éves története alatt becslések szerint már legalább 100 millió szál virágot használtak fel, az Európa szerte híres, virágkompozíciókat felvonultató rendezvényen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.