Debrecen virágba borul

2010.04.09

Magyarországon manapság a Virágkarneválról szinte mindenkinek Debrecen városa juta az eszébe. Már nem csak egynapos karneválról beszélhetünk, mivel az utóbbi években csaknem egyhetes Fiestává bővült.

A programok már augusztus 15-én kezdődnek, amelyek javarészt díjmentesen megtekinthetőek. Debrecenben az augusztus közepe, ünnep, zene, tánc és a virágok jegyében telik.Érdemes idelátogatni ebben az időszakban.
Az augusztus 20-i színpompás virágkarneváli menet előtt már hetekkel korábban megkezdődik a készülődés. A legutóbbi fesztiválokon a kocsik díszítéséhez közel 3 millió szál virágot használtak el. A felvonuláson a kocsik között találkozhatunk neves hazai és külföldi művészeti csoportokkal, tánccsoportokkal, és természetesen a fesztiváli hangulathoz szorosan kötődő zenekarokkal, mazsorett csoportokkal.

A nap zárásaként díjazzák a legszebb, legötletesebb virágkompozíciókat. A karnevál több mint 100 éves története alatt becslések szerint már legalább 100 millió szál virágot használtak fel, az Európa szerte híres, virágkompozíciókat felvonultató rendezvényen.