Debrecen Hotels

Debrecen belvárosában késelte meg ismerősét – megvan az ítélet

  2022 aug 02 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a nyílt utcán szúrta hasba ismerősét.

A vádlott és a sértett is hajléktalan életmódot folytatnak. 2021. augusztus 4-én napközben mindketten nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztottak, így az esti órákra erősen ittas állapotba kerültek. Késő este több másik személy társaságában a Debrecen belvárosában található köztéri padokon ültek, ahol beszélgettek és tovább italoztak.

23 óra 20 perc körül a vádlott és a sértett között szóváltás alakult ki, majd a padról felállva vitatkoztak. Nézeteltérésük azonban tettlegességig fajult és a két férfi dulakodni kezdett.

Eközben a vádlott a nadrágjának zsebéből elővett egy bicskát, és kihajtotta a 7,2 cm hosszúságú pengéjét. A sértett észrevette a kést, ezért védekezésként mindkét kezével ráfogott, de a vádlott kirántotta kezei közül a bicskát és a sértettet hason szúrta. A férfi a szúrás hatására erősen vérezni kezdett, amitől megijedt a vádlott és távozott a helyszínről.

Az egyik helyszínen jelenlévő személy azonnal segítséget hívott, így a férfit kórházba szállították és megműtötték.

A vádlott bántalmazása következtében a sértett a has bal oldalán áthatoló szúrt sérülést, valamint mindkét tenyéren hámhorzsolásos és metszett sérüléseket szenvedett. A férfi hasi sérülésének gyógytartama nyolc napon túli, azonban az elkövetés eszközére, módjára, a szúrás intenzitására, valamint a sérült testtájékra figyelemmel az elkövető tisztában volt a halálos eredmény reális lehetőségével, de azzal nem törődött.

A nyílt utcán támadtak fiatalok egy idős nőre Debrecenben, súlyos sérüléseket szenvedett a néni

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. Vádiratában a főügyészség börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását, valamint az elkövetés eszközéül használt bicska elkobzását indítványozta.