Debrecen Hotels

Csúsznak az utak, az ország keleti részén legyünk a legóvatosabbak

  2020 okt 07 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az ország nagy részén esik az eső, s az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a csapadék keleten még csütörtök délelőttig is megmaradhat.

Fotó: összeroncsolódott személyautó az M2-es autóúton, Vácnál 2020. október 7-én. Egy személyautó az M2-es autóúton áttért a szemközti forgalmi sávba és ott összeütközött egy másik autóval. Egy húszéves nő a helyszínen meghalt. MTI/Mihádák Zoltán

A megváltozott időjárásra tekintettel, az utak csúsznak, a látási viszonyok romlanak. Az utakon ezért mindenkit fokozott óvatosságra és a szokásosnál körültekintőbb közlekedésre int a rendőrség.

A közlemény szerint rossz látási viszonyok között és csúszós úton a gépjárművezetőknek számolnia kell azzal, hogy mind a megállás, mind a kanyarodás komoly koncentrációt igényel, de még az egyenes haladás is nagyobb óvatosságot követel. Amennyiben az autó fara elkezd oldalra enyhén kitörni, finom ellenirányú kormánymozdulattal korrigáljuk!

Esős időben célszerű kerülni az előzést, és elővigyázatosan, lassítva kell elvégezni a kikerülést, nem a szárazutas rutinsebességgel! Csúszós útszakaszokhoz közelítve vegyünk vissza a tempóból! Ha baj van, és az autó megcsúszik, semmiképp sem a satufék a megoldás. Érdemesebb nagyobb követési távolságot tartani, hogy legyen időnk reagálni a kialakuló helyzetre, akár arra, hogy fékezve blokkol a kerék. Használjuk a motorféket, üresben lehetőleg ne guruljunk, motorfékkel lassítva kisebb az esély a kerék blokkolására!