Debrecen Hotels

Csodaszép madarakkal bővült a debreceni állatkert

  2019 Júl 25 / #debrecen
Google ads
Google ads

A tavaly év után, idén újra zöldszárnyú arák (Ara chloropterus) keltek ki, így az ara fiókák érkezésével történetének legnagyobb, 11 egyedből álló ara állománya látható a Debreceni Állatkertben és Vidámparkban. 

A két, még ismeretlen nemű színpompás zöldszárnyú ara papagáj két hete, július 10-én repült ki a biztonságot nyújtó odúból. Az állatgondozók által nevelt fiókák fokozott figyelmet és gondoskodást igényelnek, így a teljes önállóságukig még legalább további egy hónap szükséges. Szerencsére egészségesek és jó étvágyúak.

 

A rendkívül játékos, intelligens és érdeklődő faj többi egyedét az állatkert látogatói az Állatok akcióban program keretében már testközelből is megcsodálhatják, ahogy a papagájok az állatgondozókkal tréningeznek vagy, ahogy feltűnnek a kertben közlekedő gondozók vállán.

Az eredetileg Kelet-Panama és Brazília trópusi erdőiben őshonos zöldszárnyú ara Földünk legnagyobb testű papagájféléi közé tartozik. Különösen az élőhelyvesztés és a nagyfokú illegális kereskedelem által jelentősen veszélyeztetett faj, így szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajok vörös listáján.