Csodagóllal verte a Loki a Ferencvárost

2019.02.16

Ezt a gólt még sokáig emlegetni fogjuk. A 18 éves Zsóri Dániel első NBI-es meccsén rögtön egy ollózással végezte ki a meccs második félidejét ellazsáló Ferencvárost.

OTP Bank Liga, 21. forduló
DVSC-Ferencváros 2–1 (0-1)
 
Nagyerdei Stadion, 7002 néző. Vezette: Berke (Ring, Vígh-Tarsony)
DVSC: Nagy S. – Kusnyír (Kusnyír, 87.), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga K., Haris, Tőzsér, Bódi – Szécsi (Zsóri, 81.), Avdijaj (Takács, 63.)
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Frimpong (Botka, 61.), Dvali, Heister – Sigér (Leandro, 66.), Haratin – Gorriaran, Lanzafame (Tokmac, 77.), Petrjak – Szignyevics
Gól: 0-1 Dvali (29.), 1-1 Tőzsér (83.), 2-1 Zsóri (94.)
Sárga lap: Haris (35.), Gorriaran (35.), Heister (81.), Kusnyír (86.), Pávkovics (89.), Haratin (90.)
A vendég ferencvárosiak – akiktől betegség miatt hiányzott Böde Dániel – rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, és a nyolcadik percben akár a vezetést is megszerezhették volna, de Petrjak közeli lövésénél a hazaiak kapusa nagyot védett.

A folytatásban is az FTC irányította a játékot, de helyzeteket nem igazán tudott kialakítani. A harmincadik percben mégis vezetéshez jutott: Lovrencsics távoli lövésébe Dvali olyan szerencsésen ért bele, hogy a labda a kapu jobb alsó sarkában kötött ki. A második félidő elején nagyobb sebességre kapcsolt a Debrecen, és két perc elteltével Bódi lövésénél Dibusznak kellett bravúrral hárítania.
Mindkét csapat vállalta a támadójátékot, így lüktetőbb, élvezetesebb lett a mérkőzés, helyzetek felváltva adódtak. A hajrában aztán a DVSC büntetőből egyenlített, miután Dibusz elsodorta Bódit, sőt a hosszabbítás perceiben a csereként beállt Zsóri Dániel – élete első NB I-es mérkőzésén – 15 méterről a kapu jobb felső sarkába ollózott, megszerezve csapatának a győzelmet.

Tőzsér 11-esből egyenlített:

Aztán jött Zsóri, és történelmet írt:

 

az eredeti hír itt elérhető