Debrecen Hotels

Családi nap és évadnyitó gála lesz a Csokonai Színházban

  2018 Sze 03 / #debrecen
Google ads
Google ads

Délelőtt családi programokkal, zenés gyerekműsorral, interaktív játékokkal, délután az elmúlt évad népszerű előadásainak egy-egy részletével, sok-sok zenével (operett slágerekkel, musicallel, sanzonokkal), este pedig a Szép estéket, Debrecen! évadnyitó gálával várja az érdeklődőket szeptember 8-án a Csokonai Színház.  

Idén is nagyszabású gálával nyitja az új évadot a Csokonai Színház társulata. Bár már megkezdődött néhány előadás, a Bonnie & Clyde, a Mintapinty és a Lear királypróbája, a nagyközönség a szeptember 8-i gálán találkozhat először a színművészekkel, a következő évad műsorának alkotóival. A Szép estéket, Debrecen! az induló évad prózai és zenés előadásaiból nyújt ízelítőt, így felcsendülnek a Figaro házasságaA padlás és a Bonnie & Clyde dallamai, rendezők mesélnek a prózai előadásokról, bemutatkoznak a frissen szerződtetett társulati tagok, sőt a gála új, Mesteremberek című részében a háttérdolgozók, a kellék-és a fodrásztár vezetői kísérik a kulisszák mögé a nézőket. Újdonság, hogy a gála előtt egész napos, sokszínű családi programmal várja az érdeklődőket a színház. 10 órától Újhelyi Kinga és Szabó Krisztián zenés gyerekműsorával kezdődik a vidám kavalkád, 11 órától nyitja meg kapuit a könyvklub: meséket olvas fel Ráckevei Anna, Krajcsi Nikolett, Mercs János, majd a bátor jelentkezők 12 óra 30 perctől Vranyecz Artúr és Papp István interaktív játékának részesei lehetnek. Megnyílik a jelmeztár ajtaja is, így nemcsak a gólyalábas társaságában készülhetnek fotók, hanem akár Rózsa és Ibolya valamelyik öltözetében is. Rövid ebédszünet után, délután fél 3-tól Zeck Juli ad elő a Hrabal és felesége megismerkedését bemutató Házimurikból, újra lesz felolvasószínház Mészáros Tiborral és Vranyecz Artúrral, majd a kortárs költők verseiből összeállított, tavaly nagy közönségsikerrel játszott Szívlapát című előadásból adnak elő részleteket a színészek. Fél öttől az új évad musicale, a Bonnie & Clyde slágerei szólalnak meg, a kórustagok operett örökzöldeket énekelnek, majd Varga Klári és Dargó Gergely sanzon-estje zárja a családi napot.

Találkozások – Csokonai évadnyitó nap az Ady téren 10 órától. A programok ingyenesen látogathatók.

Szép estéket, Debrecen! 19 órától a Csokonai Színház Nagyszínpadán. Jegyek 1000 és 3300 forint közötti árakon vásárolhatók. A színház infósátrában a következő évad bérleteiről, előadásairól kaphat bárki tájékoztatást.

Találkozások – Csokonai Évadnyitó Nap

Délelőtti gyerekprogramok:

10.00 Újhelyi Kinga zenés gyerekműsora

11.00 Pagony Könyvklub: Meseolvasás Ráckevei Annával, Krajcsi Nikolettel, Mercs Jánossal

12.30 Interaktív játékos gyerekműsor Vranyecz Artúrral és Papp Istvánnal

13.00 Ebédszünet

Délutáni programok:

14.30 Részlet a Házimurik című előadásból Zeck Juliannával

14.45 Felolvasószínház Mészáros Tiborral és Vranyecz Artúrral

15.10 Részlet a Szívlapát című előadásból (Mercs János, Mészáros Ibolya, Zeck Julianna, Katona Gábor, Dargó Gergely)

15.30 Részlet a Bonnie & Clyde című musicalből

15.35 Operett slágerek Nagy Kirával és Donkó Imrével

16.10 Varga Klári és Dargó Gergely koncertje

Napközbeni állandó programok:

-gólyalábas

-arcfestés

-Flaszter Food Truck színházi menüvel

-origami foglalkozás a Debreceni Origami Kör részvételével

-Próbálj fel egy jelmezt és örökítsd meg a pillanatot!