Debrecen Hotels

Covid-szörnyet szelidítenek egy szentgotthárdi iskolában

  2021 febr 19 / #debrecen
Google ads
Google ads

Ismeretterjesztő Covid-napot tartanak pénteken a szentgotthárdi Arany János Általános Iskolában; az alsó tagozatos diákok számára szervezett programsorozatban mese, bábjáték, plakátkészítés, valamint a védekezés mindennapi módszereit bemutató játékos vetélkedő is szerepel – közölték a szervezők az MTI-vel.

“Iskolánk komolyan veszi azt a feladatát, hogy saját eszközeivel és módszereivel a lehető legnagyobb mértékben hozzájáruljon a veszélyhelyzet csökkentéséhez, (…) a gyerekek pedig lássák, hogy ők maguk mennyit tudnak tenni a saját és környezetük egészségéért, a járványhelyzet javításáért” – mondta Schleipfnerné Gáspár Andrea tagintézmény-vezető.

Fontosnak nevezte, hogy a náluk tanuló 340 gyermekben tudatosuljon a higiénia fontossága, szituációs gyakorlatokon keresztül megismerjék a védekezés lépéseit, a különböző megelőzési technikákat.

A nap folyamán a kisebb gyermekek bábelőadást láthatnak a “Covid-szörny” megszelídítéséről, szuperhőstornán vehetnek részt, “kézmosóverset” és “vitamintáncdalt” tanulnak, az idősebbek reggeli tornán vesznek részt, zöldségmagokat ültetnek – sorolta.

Hozzáfűzte: a délelőtt utolsó programjaként – a hatályos előírások betartásával – minden osztály elsétál egy-egy, a rendkívüli helyzet alatt nyitva tartó intézményhez, ahol jelképes ajándékokkal köszönik meg az ott dolgozók munkáját.

Megjegyezte: örömükre szolgál, hogy kezdeményezésüket a helyi vállalkozások is támogatták, a szervezésben pedig részt vett a Szombathelyi Tankerületi Központ is.

(MTI)