Debrecen Hotels

Buszokon csempészték a cigit

  2018 Sze 17 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei két román buszban 2,5 millió forint értékű adózatlan dohányterméket találtak. Az ügyekben költségvetési csalás miatt indult eljárás.

A NAV Hajdú-Bihar megyei pénzügyőrei egy román buszt ellenőriztek, ami Romániából Angliába tartott. A jármű egyik utasának poggyászából 1 120 doboz, 1,3 millió forint értékű csempészcigaretta került elő. Az utas a dohányterméket saját tulajdonának ismerte el.

Egy másik esetben a pénzügyőrök ugyancsak egy román buszt ellenőriztek, ami Romániából Belgiumba tartott. A pénzügyőrök cigarettakereső kutyával vizsgálták át a járművet. Az ellenőrzésen Rudi, a szolgálati kutya pozitív jelzésére, a mikrobusz ülése alól, valamint a hátsó ülések mögötti hátfalból összesen 9 50 doboz, 1,2 millió forint értékű adózatlan cigaretta került elő. A sofőr a füstölnivaló származását semmilyen formában nem tudta igazolni. Elmondása szerint a dohányt Romániában vásárolta és Belgiumban szerette volna értékesíteni. A sofőr a kiszabott 1,7 millió forint jövedéki bírságot a helyszínen megfizette.

A NAV munkatársai az összesen 2,5 millió forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták, és költségvetési csalás elkövetése miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.