Debrecen Hotels

Bűnmegelőzési kurzus a főkapitányságon

  2018 Sze 14 / #debrecen
Google ads
Google ads

Csaknem ötven hallgató vette fel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által a Szegedi Tudományegyetemen az idei tanévben is meghirdetett, „Általános prevenciós ismeretek” elnevezésű kurzust.
A rendőrségi munka kiemelt területe az ifjúságvédelem, melynek fő helyszínei az iskolák, továbbá minden olyan intézmény, ahol a felnövekvő generáció megfordul, különböző területeken dolgozó szakemberekkel kapcsolatba kerül.

Az általános bűnmegelőzési ismeretekből csaknem egy tucat előadást hallgathatnak a félév folyamán azok az egyetemisták, akik úgy döntöttek, hogy felveszik a két kredit pontot érő generál-prevenciós képzést. A 11 témakört felölelő szemeszter olyan területeket érint, amelyeket majdani hivatásuk gyakorlása során hasznosítani tudnak. Ilyen például az áldozatvédelem, áldozatsegítés, vagyonvédelem, drogmegelőzés, katasztrófavédelmi, tűzmegelőzési alapismeretek, elsősegélynyújtás, víz- és internetbiztonság, valamint a baleset-megelőzés.

A kurzust dr. Piros Attila r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány nyitotta meg 2018. szeptember 12-én „A biztonság helye és szerepe” című órával.