Debrecen Hotels

Bőséges csapadék érkezik a következő napokban

  2019 nov 02 / #debrecen
Google ads
Google ads

Éjszaka nyugat felől megvastagszik a felhőzet, és a hajnali órákban elsősorban a Dunától keletre néhol már előfordulhat eső, záporeső – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak átmeneti felszakadozások lehetnek. Többfelé, akár több alkalommal is várható eső, zápor, a Kisalföldön a legkisebb a csapadék előfordulási esélye. A déli, délkeleti szél nagyobb területen lesz élénk, emellett az Észak-Dunántúlon, hajnaltól pedig a Dél-Alföldön is gyakran megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +6 fok között alakul, a Dunántúlon lesz enyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton az ország északkeleti harmadán csupán 5 és 9, másutt többnyire 10 és 16 fok között valószínű.

Távolabbi kilátások vasárnaptól szerdáig

Erősen és közepesen felhős időszakok egyaránt lesznek, a legtöbb napsütés kedden valószínű. Többször és többfelé várható eső, zápor.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 80 %-án valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet vasárnap és kedden 3 és 10, hétfőn és szerdán 8 és 14 fok között változik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 11, 20 fok között alakul.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól: