Debrecen Hotels

Bíróság előtt a mikepércsi ámokfutó

  2018 jún 19 / #debrecen
Google ads
Google ads

A 20 éves vádlott jogosítvánnyal nem rendelkezik, ennek ellenére rendszeresen vezet gépjárművet, közlekedési szabályszegései miatt már többször folyt ellene szabálysértési eljárás.
A vádlott 2017. november 13-án 16 óra körüli időben, kedvezőtlen időjárási és látási viszonyok között haladt Debrecen egyik nagy forgalmú utcáján, amikor is a jármű bizonytalan mozgását észlelve a rendőrjárőrök igazoltatni akarták.

A rendőrök megkülönböztető fény- és hangjelzést alkalmazva megállásra szólították fel a vádlottat, ennek azonban a mikepércsi férfi nem tett eleget. Gyorsítva továbbment, menekülése során többször 100 km/h sebességgel is haladt.

Az egyik útkereszteződésben elhelyezett STOP tábla utasítását megszegve megállás
nélkül, nagy sebességgel haladt be az útkereszteződésbe, ahol összeütközött egy szabályosan közlekedő személyautóval. A vétlen autó az ütközés következtében megpördült a tengelye körül, majd úgy állt meg.

A vádlott a helyszínről lassítás, megállás, továbbá segítségnyújtás nélkül tovább száguldott, majd egy földútra lehaladva nem tudta uralni a gépkocsit, ezért abból kiszállt és futva menekült.

Ezt követően őt a rendőrök elfogták. A baleset következtében a vétlen autó vezetője 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A vádlott többszörös és kirívóan durva szabályszegéseivel veszélyeztette a közlekedésben gépjárművel résztvevő személyek életét, testi épségét.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlott ellen közúti veszélyeztetés bűntette és más bűncselekmény miatt nyújtott be vádiratot a Debreceni Járásbíróságra. A vádiratban börtönbüntetés, közúti járművezetéstől eltiltás büntetés, valamint mellékbüntetésül a közügyek gyakorlásától történő eltiltás kiszabását indítványozta.