Debrecen Hotels

Bicskával fenyegette a kalauzt a debreceni vonaton

  2018 Sze 20 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a hosszúpályi férfi ellen, aki ittas állapotban kötekedett a vonaton az utasokkal, majd az őt rendreutasító kalauzt bicskával fenyegette meg.

Április 2-án a kora délutáni órákban az ittas férfi Konyár-Sóstón szállt fel a Nagykereki és Debrecen között közlekedő személyvonatra. Az agresszív férfi a vele együtt felszálló utastársát provokálta, kiabált vele. A vonaton szolgálatban lévő jegyvizsgáló rendre utasította a vádlottat és felszólította arra, hogy a következő megállóhelyen szálljon le. A szerelvény rövid idő elteltével megállt, azonban az ittas férfi nem szállt le, hanem elővett egy bicskát, azt kinyitotta, maga előtt és a vele szemben álló kalauz felé tartotta és kijelentette, hogy nem fog leszállni.

Ezt követően a sértett megpróbálta elvenni a vádlottól a kést, közöttük dulakodás, lökdösődés alakult ki. Az utasoknak sikerült a vádlottat lefogni és elvették tőle a bicskát. Az agresszív férfi önszántából továbbra sem volt hajlandó leszállni a vonatról, elővett egy eldobható borotvát és azzal hadonászott az utasok felé. Ezután az utasok határozott felszólítására szállt le a vádlott a vonatról.

A sértettnek a dulakodás következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülése keletkezett, amely kapcsán könnyű testi sértés vétsége miatt a vádlottal szemben joghatályos magánindítványt terjesztett elő.

A sértett jegyvizsgáló a személyvonaton szolgálatban volt, munkáját végezte, így közfeladatot ellátó személynek minősül.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlott ellen felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A járási ügyészség a könnyű testi sértés vétsége vonatkozásában a vád képviseletét átvette. A vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét.