Betonakadályokkal pakolják tele Moszkvát az újévi ünnepségekre

2017.12.30

Csaknem nyolcszáz betonblokkot helyeznek el a forgalmas helyeken, hogy ne lehessen ezekre nagyobb járművekkel behajtani.

Több száz betonakadályt helyeznek el Moszkvában az újévi ünnepségek biztosítása céljából – jelenti a TASZSZ orosz hírügynökség a moszkvai biztonsági szolgálat alapján.

Összesen csaknem 800 betonblokkról van szó, amelyeket a moszkvai metró legforgalmasabb állomásainál és a nagy tömegrendezvények helyszínein állítanak fel, a munkával szombatra végeznek.

Moszkvában évek óta dolgoznak azon, hogy biztonságossá tegyék azokat a helyszíneket, amelyeken sok ember fordul meg. Olyan berendezéseket szerelnek fel, amelyekkel megakadályozhatják a nehézjárművek behajtását.

A biztonságra emellett videokamerákkal és légi megfigyeléssel is ügyelnek, valamint több mint tízezer fémtorlaszt helyeznek ki. Ezenkívül ellenőrzőpontokat állítanak fel a szabadtéri rendezvényeken, ahol kézi fémdetektorokkal vizsgálják át az eseményre látogatókat, akiknek emellett detektoros kapukon is át kell haladniuk.

Az eseményeken a rendet több mint 46 ezren biztosítják december 30-tól január 8-ig, vagyis az ortodox karácsonyt követő napig.

Az orosz fővárosban hétfőn egy metróállomás gyalogos aluljárójába hajtott egy busz. A balesetben legkevesebb öten haltak meg és tizenöten megsérültek, de a hatóságok kizárták a szándékosság és a terrorcselekmény lehetőségét.

az eredeti hír itt elérhető