Beszorult egy őz, mély árokba zuhant egy férfi, lángolt egy méretes kuka és még a Nagytemplom vakolata is megbomlott a hétvégén

2023.05.02

Árokba zuhant egy férfi, panelház bejárati korlátai közzé szorult egy őz, lángolt egy 120 literes kuka, megbomlott a Nagytemplom vakolata, lángolt egy nádas és egy csatornapart is Hajdú-Biharban. Számos eseményhez vonultak a megye tűzoltói a hétvégén.

Egy tűzcsapnak ütközött egy autó péntek délután Debrecenben, a Nyíl utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók is vonultak a helyszínre. A járművet átvizsgálták és a területet biztosították a vízügy szakembereinek kiérkezéséig. A tűzcsapot ők szakaszolták ki, ezzel megszüntették a víz ömlését. A mentőszolgálat az autó vezetőjét kórházba szállította.

Szombat délután Debrecenben, a Panoráma úton egy húsz méteres fa gyökerestől kidőlt. Három kisebb fára is rádőlt. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a forgalmat akadályozó fákat.

Korlátok közé szorult egy őz vasárnap reggel Debrecenben, a Derék utcában. A tűzoltók kézi erővel kiszabadították az állatot, majd egy közeli szabad területen elengedték az őzet.

Kaba közelében két hektáros területen égett a nádas vasárnap délután. A kabai önkéntes, a püspökladányi és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók vonultak, akik kéziszerszámokkal és vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Egy mély árokba esett egy férfi vasárnap este a debreceni Kormosalma utcában. A város hivatásos tűzoltói létra segítségével kimentették a férfit, majd a mentőszolgálatnak átadták.

Debrecenben, a Piac utcán, a Nagytemplom tornyán a vakolat megbomlott, tizenöt méter magasan. A járókelőket veszélyeztette. A debreceni hivatásos tűzoltók emelőkosaras gépjárművel és kéziszerszámokkal a meglazult részeket eltávolították.

Nyolcszáz méter hosszan égett a csatornapart Hosszúpályi és Konyár között hétfőn este. A konyári önkéntes és a létavértesi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották le a lángokat.

az eredeti hír itt elérhető