Debrecen Hotels

Berényi Ervin az MRT új elnöke

  2018 jún 26 / #debrecen
Google ads
Google ads
Berényi Ervint, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának első emberét választotta elnökévé a Magyar Radiológusok Társasága. Kinevezéséről a szervezet pécsi kongresszusán döntöttek pénteken.

Magyar radiológusként a legfontosabb célom, hogy minél több fiatalt fertőzzek meg az orvosi képalkotás csodálatos világával, hogy tudatosodjon bennük annak fontossága. Lényegesnek tartom, hogy az orvosi képalkotás az egyik legfontosabb orvosi döntéstámogató rendszerré váljon, és meg tudjunk felelni a jelenkor kihívásainak, különös tekintettel a személyre szabott diagnosztika terén

– foglalta össze célkitűzéseit Berényi Ervin professzor.

Az új elnök hozzátette: ezeket a célokat oktatással, kutatással, műhelyteremtéssel és folyamatos információcserével lehet elérni.

Berényi Ervin 2016 óta a DE ÁOK Orvosi Képalkotó Intézet igazgatója, 2017. július elsejétől pedig a Klinikai Központ elnöke is. Eddig a Magyar Radiológusok Társaságának alelnökeként vett részt a szervezet munkájában. A társaság XXIX. kongresszusának június 22-ei tisztújító vezetőségi választásán nevezték ki elnökké.

Elnökségem alatt a legfontosabbnak tartom a betegellátás támogatását, mert csak egy jól szervezett betegellátó tevékenységre épülhet rá az oktatás és a kutatás. Egyértelmű, hogy mindent el kell a vezetőségnek követni, hogy ezt segítse. Ehhez azonban a Magyar Radiológus Társaságnál egy menedzsment szemléletű vezetést kell kialakítani, melyben jól meghatározott és elosztott feladatokat kell elhivatott, friss, kreatív és dinamikus, a változásokhoz teljességgel alkalmazkodó csapattal megvalósítani

– emelte ki Berényi Ervin.

Bágyi Pétert, a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Központi Radiológiai Diagnosztika Osztályának osztályvezető főorvosát a Magyar Radiológusok Társaságának vezetőségi tagjává választották június 22-én.

unideb.hu