Benkő Tibor: a Magyar Honvédség minden eshetőségre felkészült

2022.03.13

A Magyar Honvédség Keleti Pajzs 2022 feladatban részt vevő, Kelet-Magyarország több térségében szolgálatot teljesítő katonákat látogatott meg Benkő Tibor honvédelmi miniszter március 13-án, vasárnap – számolt be a honvedelem.hu.

A honvédelmi miniszter elmondta: a mai nap során a Keleti Pajzs 2022 elnevezésű feladatban részt vevő harccsoportokat keresték fel. A látogatás során meggyőződtek a katonák által végzett feladatok rendszeréről, felkészültségükről, elhelyezési és ellátási körülményeiről. Ezt követően az egyik határátkelőnél találkoztak a humanitárius segítségnyújtási feladatokban résztvevőkkel, köztük az ő munkájukat segítő katonákkal.

Robbanószerkezet volt a szovjet drónon, ami simán átrepült fölöttünk

A határhoz közel telepített felderítési elemek megtekintése során Benkő Tibor hangsúlyozta: jól látható, hogy az orosz-ukrán háború egy rendkívül intenzív módon zajló támadó hadművelet, ami sajnos már – ha nem is olyan mértékben, mint Ukrajna keleti térségében, vagy Kijev környékén – Nyugat-Ukrajna területét sem kíméli, ugyanis a napokban ott is történtek rakéta- és bombatámadások.

„A Magyar Honvédség katonái minden eshetőségre felkészültek és szükség esetén képesek azonnal reagálni annak érdekében, hogy Magyarországtól távol tartsák a fegyveres konfliktust, mert Magyarország nem sodródhat bele ebbe a háborúba, hiszen ez a magyar emberek érdeke”

– emelte ki a honvédelmi miniszter.

az eredeti hír itt elérhető