Debrecen Hotels

Bekérették a magyar nagykövetet Macedóniában

  2018 nov 13 / #debrecen
Google ads
Google ads

A macedón rendőrség nemzetközi elfogatóparancsot adott ki Nikola Gruevszki ellen, akiről nem tudni, hogy sikerült Budapestig eljutnia, mivel az útlevelét már korábban elkobozták.

Egyre jobban kezd dagadni a korrupciós bűncselekmény miatt elítélt, ám kiszabott börtönbüntetése elől Budapestre szökő Nikola Gruevszki ex macedón kormányfő ügye.

444 cikke szerint a macedón rendőrség most már nemcsak hazájában körözi, hanem nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak ellene.

 

Gruevszki azonban már Magyarországon van, erről ő maga számolt be a Facebook-oldalán. Ez csupán azért furcsa, mert a macedón hatóságok már korábban elkobozták az útlevelét.

Vagyis egyelőre nem tudni, milyen útvonalon és milyen segítséggel sikerült Macedóniából Magyarországra jutnia.

“Gruevszki elméletileg kérhet menekültstátuszt (ennek elbírálása Szijjártó szerint folyamatban van), de mivel Magyarország biztonságos harmadik országnak nyilvánította Macedóniát, ez igencsak nehéz lesz.

Erre az anomáliára hívta fel a figyelmet Judith Sargentini holland EP-képviselő, aki Twitterén tette fel a kérdést, hogy vajon van-e Magyaroszágon VIP-tranzitzóna, mert amikor utoljára arról érdeklődött, a Szerbia felől bevándorlók kaphatnak-e menedéket Magyarországon, azt a választ kapta, hogy nem.”

Nikola Gruevszkit májusban ítélték el hivatali visszaélés miatt. Az ítélet szerint Gruevszki miniszterelnökként befolyást gyakorolt egy páncélozott Mercedes beszerzésére kiírt pályázat kimenetelére, és a győztesnek kihirdetett autókereskedő utólag jutalékot fizetett neki, illetve ő maga személyes használatra is igénybe vette a luxusautót.

A politikusnak múlt csütörtökön kellett volna megkezdenie börtönbüntetésének letöltését.

Nikola Gruevszki ártatlannak vallotta magát ebben és további négy ügyben, majd közölte: az eljárások politikai indíttatásúak, és azok mögött a szociáldemokrata kormány áll.

Fotó MTI/EPA/Aleksandar Kovacevski