Debrecen Hotels

Befejeződött a Csengő utca korszerűsítése

  2018 dec 10 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési programjának kiemelt feladata a nagy forgalmú útszakaszok korszerűsítése. Ebben a programban történt meg az útépítés a Csengő utcán. Az elvégzett munkáról sajtótájékoztatón számolt be 2018. december 10-én Balázs Ákos, a debreceni közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője és Pankotai László, a városrész önkormányzati képviselője.

– Elkészült az új, korszerű útburkolat a Csengő utcán, így esős időben is biztonságosan tudják használni a szakaszt a Sóház városrészben élők – jelentette be Pankotai László, a városrész önkormányzati képviselője. Balázs Ákos frakcióvezető azt mondta: idén csaknem 400 millió forintot fordított a város új út építésére.

Az Új Főnix Terv egyaránt kiemelt figyelmet fordít az egész várost érintő és az egyes városrészekben élők életminőségének javítását célzó fejlesztésekre. Ez a gondolat érvényesült a 2018-as költségvetésben is.

A Csengő utca útépítési munkálatai 2018. november 7-én kezdődtek meg. Az utca a Hajnal utca csatlakozásától indulva az Alkotmány utcáig összesen 177 méter hosszon kapott szilárd burkolatot, átlagosan 5,0 méter szélességben. Az út egyoldali, úgynevezett „K” szegéllyel készült. A kivitelezési munkák 2018. december 7-én befejeződtek. A kivitelezés költsége: bruttó 31.403.840 forint volt.

– A Csengő utcai útburkolat megépítésével korszerű és biztonságos kijáratot kapott a Sóház városrész, amely az itt élőknek és a gimnáziumba járóknak is jelentős segítség – mondta Pankotai László, a városrész önkormányzati képviselője.

Az Új Főnix Tervben és a városi költségvetésben 2018-ban is jelentős forrásokat fordítottunk útépítésekre. Ebben az évben a Csengő utcával együtt 10 utcában volt útépítés, összesen csaknem 400 millió forint értékben és további két helyen zajlik jelenleg is a munka – fogalmazott Balázs Ákos frakcióvezető.

Önkormányzati forrásból 2018-ban már megvalósult útépítések: Csengő utca, Harsona utca, Gönczy Pál utca, Szőlőskert utca, Szarvas utca, Új utca, Kisdobos utca, Kismarja utca, Gohér utca I. ütem, Szitakötő köz. Önkormányzati forrásból 2018-ban még megvalósuló útépítések: Fokos utca, Szilva utca.

Az Új Főnix Terv részeként nemcsak útépítésekre, hanem nagyfelületű aszfaltozásokra is jelentős összegeket fordított Debrecen. Eddig összesen csaknem 230 millió forintot költött ezekre a feladatokra az önkormányzat – mondta Balázs Ákos frakcióvezető.

2018-ban nagyfelületű útjavítások történtek az Ondódot az M35-ös autópályával és a Kishegyesi úttal összekötő Kádár dűlőn, a Kardos Albert utcán, a Szombathi István utcán és a Lorántffy utcán. A Laktanya utcában – ahol a kivitelezés még folyamatban van – nem csak az útfelületet újítják fel, hanem a járdákat is.

Fotók: Miskolczi János