Debrecen Hotels

Beborította a hó Debrecent – meddig maradhat meg?

  2022 jan 08 / #debrecen
Google ads
Google ads

Ahogyan azt a meteorológusok jelezték, több centiméteres hótakaró lepte be Magyarország keleti részét, így Debrecent is.

Az A.K.S.D nyolc gépjárművel küzd a síkosság ellen, és a rendőrség is figyelmeztetett, hogy óvatosabban közlekedjünk:

A hóesés és az azzal együtt járó romló látási viszonyok nagyobb figyelmet követelnek meg a közlekedőktől, a járművezetők részéről ilyenkor kiemelten fontos a nagyobb követési távolság betartása, valamint a sebesség csökkentése.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy indulás előtt ügyeljenek a saját és gépjárművük jól láthatóságára, a futómű, az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás, a fékrendszer és az ablaktörlők ellenőrzésére, a jégkaparó, a jégoldó spray és a fagyálló ablakmosó folyadék meglétére. Mivel a közlekedők hosszabb menetidőre, lassabb haladási sebességre számíthatnak, ajánlott teletankolt járművel útnak indulni, illetve hólapátot, takarót, melegebb ruhadarabot, meleg italt, élelmiszert, és ha szükséges gyógyszert magukkal vinni

– olvasható a rendőrség felhívásában.

Az Időkép előrejelzéséből arra következtethetünk, hogy a hótakaró most sem lesz hosszú életű, mert bár vasárnap még fagypont alatt marad a hőmérséklet, hétfő délután már 4 fok várható a délutáni órákban.